Горичка в количка zero waste sofia
news

Устойчиво развитие за деца: „Горичка в количка“

Нов страхотен проект, посветен на екологичното обучение за деца

Тази седмица новата инициатива „Горичка в количка“ стартира откриването на образователен мобилен павилион, оборудван с многобройни материали за опазване на околната среда. Кампанията е създадена по идея на Магдалена Малеева, основател на сдружение „Горичка“ в партньорство със Съюза на лесовъдите в България.

Провокирането на любознателност у подрастващите към проблемите с климата стои в основата на проекта.

В следващите месеци мобилният павилион ще обиколи над 50 училища в България и ще запознае хиляди ученици как да се грижат за гората и климата. Във всяко едно от учебните заведения партньорите на инициативата – Съюзът на лесовъдите, ще забавлява децата с вълшебни игри за опазване на природата.

Една от каузите на „Горичка“ е да стимулира обществения интерес и този на подрастващите към проблемите от екологично естество.

„Нашето поколение е отговорно какво се случва. Затова вярвам, че децата, обучени чрез фургона, ще разкажат на родителите си тези важни уроци и така заедно ще постигнем нужната промяна“, казва Магдалена Малеева.

Обзавеждането на мобилния павилион е богато на интерактивни игри, съоръжения за садене, семена, дръвчета, както и образователни материали, съобразени с интересите на днешните деца. Всички игри и материали са направени, така че да провокират желание за експериментиране, за проследяване на ефекта и да инициират активни и последователни действия у децата с мисъл за бъдещето.Те са създадени от Петя Димитрова и Жюстин Томс.

Снимки: Gorichka.bg

Павилионът е приказно преобразен и пригоден за целите на инициативата и най-вече, за да привлича интереса на малчуганите. Всички интериорни и екстериорни решения са направени от естествени материали, а на покрива има слънчев панел, като част от цялостната екологична концепция.

Оборудването е подбрано, така че децата да имат възможност да се потопят в среда за създаване на по-добро бъдеще. А дизайнерското вдъхновение и мисъл към детайла им предоставят вълнуващи изненади.

Пълна информация за инициативата и за записване можете да откриете тук.

Leave a Reply