Gabrovo Green Accelerator Osnova Zero waste sofia
news

Gabrovo Green Accelerator с грант от 25 000 лв. за зелен стартъп

С удоволствие ви споделям, че Zero Waste Sofia и Основа са партньори на пpoгpaмaтa Gabrovo Green Accelerator. 

Акселераторът  ще подкрепи с 25 000 лева български стартъп, с проект зa зeлeни бизнec инновации. Възможност за достъп до финансиране могат да получат и други от представените проекти, ако получат одобрение от някой от партньорите на събитието. 

Организатори на Gabrovo Green Accelerator са Община Габрово, Областен информационен център – Габрово и Innovation Starter box и е част от инициативите, включени в програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година, която заслужено спечели Габрово

Gabrovo Green Accelerator ще финансира идеи, съсредоточени върху ключови сектори в местната икономика с потенциал за зелени иновации. Сред тях са здравеопазване, образование, околна среда, транспорт и логистика, дигитализация, бързооборотни стоки и други. Конкурсът е отворен за компании от цялата страна, които ще реализират дейностите от проектите си в Габрово.

Събитието ще премине през няколко етапа. Желаещите да участват в него могат да се регистрират на https://gabrovoinnovationcamp.eu до 10.08.2021 година. Участниците, които ще продължат в Акселератора ще бъдат обявени на 31.08.2021 г., а официалното му откриване ще се състои онлайн на 1.09.2021 г.

Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират правилно бизнеса си чрез онлайн обучителни модули, водени от доказани и успешни професионалисти по темите Кръгова икономика, Стратегия, Маркетинг, Продажби, Иновации, Проектен мениджмънт и Презентационни умения. 

Финалът на Gabrovo Green Accelerator ще се състои в Габрово на 9.10.2021 г., когато компаниите ще представят пред жури своите проекти и най-добрите ще получат  финансиране.

Leave a Reply