out and about

Out and about

Проблемът не е в пластмасата, а в еднократната употреба

 

Ще се оправи ли всичко, ако цялата пластмаса на света изчезне и бъде заменена от биоразградими опаковки и алуминуниеви кенчета за еднократна употреба?

Зони за споделено компостиране в България

Зона за компостиране близо до мен?

Нямате компост у дома, но искате да отделяте хранителните си отпадъци? Открийте зона за компостиране близо до вас, или добавете вашия на картата.

Guide за пазаруване без опаковки

Пазаруването без излишни опаковки и отпадъци в родните хипермаркети е възможно. Споделям своя опит в един мини гайд за насипно пазаруване.

Zero waste къмпингуване за начинаещи

Не съм от най-опитните къмпингари и затова реших да споделя впечатленията и опита от пътуването си за всички като мен, които обичат природата и искат да бъдат подготвени, за да я опазят.

earth overshoot day

Изчислете влиянието си върху околната среда

Всяка година все по-рано достигаме Earth overshoot day, или денят, в който изчерпваме ресурсите, които природата успява да произведе за година. В момента тази дата е 29 юли.

Включете се в предизвикателството Plastic free July

Световното Plastic Free July предизвикателство идва за втора поредна година в България.

Guide за устойчиви подаръци (част 1)

В следващите редове можете да откриете моите предложения за подаръци, щадящи околната среда.

Guide за устойчиви подаръци (част 2)

Предлагам ви малка селекция от изпитани устойчиви подаръци като gear за активните градски хора и outdoor любителите, натурална българска козметика и още.

чешмите в България

Да изчистим чешмите в България заедно

Заедно с bTV ви каним ви да изчистим и облагородим чешмите около нас на 14 септември в рамките на инициативата “Да изчистим България заедно”.

парти без отпадъци

Парти без отпадъци

В следващите редове ви споделям нещата, които правя аз и няколко идеи за по-изискано парти с по-малък бюджет и без отпадъци.

#ANTIFOODWASTE: Да превърнем остатъците в гурме

Днес ще ви отведа до едно прекрасно местенце в центъра на София, което се опитва да се бори с тези статистики като оползотворява 99% от продуктите си и превръща храната в изкуство

чешмите в България

Карта: Чешмите в България

Интерактивна карта на чешмите в България. Намерете най-близката до вас обществена чешма и добавете нова. Да намалим замърсяването с пластмасови бутилки.